Az online naplóm

Utazás, kultúra, nyelvtanulás, gasztro

3+1 tipp, hogy a legtöbbet kihozzuk ősszel a nyelvtanulásból

2023. október 25. 15:53 - Detti94

osz.jpg

Személy szerint én nehezen szokom meg, hogy rövidülnek a nappalok és hidegebb, esősebb az idő. Nincs mit tenni, együtt kell élni ezzel a körforgással. Még szerencsére kifoghatunk néhány naposabb időszakot, amikor kimozdulhatunk a természetbe és kirándulhatunk egyet. Ha viszont mégis úgy alakul, hogy a négy fal közé szorulunk, akkor érdemes leporolni a nyelvkönyveinket.

Soha nem jó kedvtelenül nekiülni a tanulnivalónak. A motiváció nagyon fontos a sikeres tanulmányokhoz,

Hoztam nektek néhány tippet, hogyan tehetitek hatékonyabbá és élvezetesebbé a nyelvtanulást.

1. Rakjatok rendet a helyiségben, ahol tanulni szoktatok és dobjátok fel a hangulatot őszi dekorációval. A közeg, ahol tanulunk, nagyon motiváló tud lenni. Egy falevelekkel, tökökkel és gyertyákkal díszített, rendezett szoba kitűnő helyszín a nyelvtanuláshoz. Nézzétek meg, hogy mondják a tanult idegennyelven a dekorációhoz használt alapanyagokat.

2. Nyugodt környezetet igyekezzetek biztosítani magatoknak. A halk zene sokat segít. Vigyázzatok arra, hogy ne legyenek zavaró tényezők, nyüzsgés a környezetetekben. Inkább többször kevés szót, vagy nyelvtani szabályokat tanuljatok. Az elsajátított dolgok alapos ismétlésével kezdjétek a következő napon a tanulást.

3. Idegen nyelvű receptek!! Szerettek sütni, főzni? Rengeteg finom őszi sütemény, étel és alapanyag áll rendelkezésünkre. Készítsetek valami sütit vagy főfogást ami az adott nemzethez köthető, lehetőleg idegennyelven. Így megtanulhatjátok az alapanyagok nevét, néhány hasznos igét és ez nagy löketet adhat a további tanulmányokhoz.

+1 Bekuckózós filmnézős esték!!. Hívjátok át a barátaitokat, akik ugyanazt a nyelvet tanulják mint ti. Készítsetek valami finom meleg italt, esetleg szerezzetek be valami nasit is. Válasszatok ki egy filmet és nézzétek meg az adott nyelven, utána pedig vitassátok meg szintén idegen nyelven, hogy mit láttatok és mi a véleményetek róla. 

Szólj hozzá!
Címkék: nyelvtanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://azonlinenaplom.blog.hu/api/trackback/id/tr4918242921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása