Az online naplóm

Utazás, kultúra, nyelvtanulás, gasztro

Acqui Terme- az olasz kisváros, ahol forrásvíz is van

2023. március 28. 15:30 - Detti94

 received_565470205461385.jpeg

Minden országban vannak olyan érdekes helyek, amiket a turisták általában nem ismernek. Azt hiszem ez a kisváros, Acqui Terme is az ilyen helyek közé tartozik.  A város Piemont tartományban található, Alessandriától nagyjából 30 percre. A lakosok száma nem éri el a húszezer főt, így olasz viszonylatban feltétlenül kisvárosról beszélünk. Véleményem szerint fél nap bőven elég ahhoz, hogy alaposan bejárjuk. 

A helyszín alkalmas egy csendes sétára, többnyire környékbeliek látogatnak ide. Az olasz nagyvárosokhoz képest itt sokkal kevesebb a turista, így kicsit mi is elvegyülhetünk a helyiek között, megtapasztalhatjuk a mediterrán életérzést. Azt érdemes tudomásul venni, hogy itt kevesebb látnivaló van mint a kimondott turistavárosokban. A helyet inkább a hangulata miatt érdemes felkeresni. 

A főtéren található a La Bollente forrás kútja, melyből a víz több mint 70 fokos hőmérsékleten tör fel a felszínre. A víznek számos jótékony hatása ismert. Sokan emiatt látogatnak ide. 

received_972684567050499.jpeg

Bevásárlóutcák, kávézók és éttermek várják a látogatókat. Jó időben különböző szabadtéri programok, kirakodóvásárok színesítik a felhozatalt. 

Érdemes megemlíteni, hogy borkészítés szempontjából kiemelkedő fontosságú helyszínről beszélünk. A híres olasz vörösbor, a Brachetto d'Acqui a várost körülölelő Monferrato szőlőültetvényeiről származik. Úgy tartják, innen származik maga a Brachetto is, az olasz borszőlő fajta. Mikor erre vesszük az irányt, ha másra nem, egy pohár borra feltétlenül üljünk be valahol.

Sétánk közben könnyen megtalálhatjuk az Acqui Katedrálist, ami talán Acqui Terme legnagyobb épülete. Már az 1100-as években megkezdték az építését, de csupán az 1500-as években fejezték be és kapta meg végleges kinézetét. A román stílusú katolikus templom belülről igazán látványos. Tele van gyönyörű festményekkel, részletesen kidolgozott szobrokkal. Mivel nincs hatalmas tömeg errefelé, a látnivalókat alaposan megszemlélhetjük, nem fog zavarni minket a sok turista.

Már a hetedik század óta a városban áll a Szent Ferenc templom, így ha igazán szeretnénk visszarepülni az időben, érdemes betérni oda is. A templom épülete már kívülről is mutatja, hogy milyen régi is valójában. A látogatók leginkább az oltárképeket emelik ki, amik igazi remekművek, il Moncalvo és Beccaria festőművészek munkái.

Ha egyszer Piemont tartományban járunk és van egy fél napunk arra, hogy egy kicsit kiszakadjunk a pörgésből, elcsendesedjünk, lelassuljunk és tegyünk egy nyugodt sétát egy igazi olasz városban, akkor feltétlenül érdemes Acqui Terme-t is fontolóra venni. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azonlinenaplom.blog.hu/api/trackback/id/tr3718082650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása