Az online naplóm

Utazás, kultúra, nyelvtanulás, gasztro

Amik nélkül soha nem utazom

2023. augusztus 23. 13:44 - Detti94

airport-2373727_1280.jpg

Kevés olyan emberrel találkoztam, aki ne szeretne utazni. Habár már augusztus vége felé járunk, biztosan akadnak olyanok, akik még nyaralás előtt állnak, esetleg csak hetekkel később kelnek útra. Én személy szerint kimondottan szeretek szezonon kívül is felkeresni egy-két turistahelyet. Ennek nagy előnye, hogy az árak ilyenkor alacsonyabbak, ráadásul még tömegre sem kell számítani akár a fontosabb és híresebb attrakciók esetében sem. 

Az utazás megszervezése, a bőröndünk vagy hátizsákunk bepakolása éppen olyan fontos, mint a desztinációban eltöltött idő. Időponttól és helyszíntől függetlenül az utazás meghatározó eleme a jól összeállított csomag. Természetesen mindenkivel előfordul, hogy kifelejt néhány fontos dolgot, ilyen velem is megtörtént már, nem is egyszer. Éppen ezért már igyekszem jobban figyelni arra, hogy minden általam elengedhetetlennek vélt dolgot tartalmazzon a poggyászom. 

Gyógyszerek, fájdalomcsillapító, kézfertőtlenítő

Fejfájás, fogfájás, megfázás, menstruációs fájdalom.. Csak néhányat említettem az esetleges kellemetlenségek közül, amik sajnos bármikor előfordulhatnak, és lehet, hogy utazás alkalmával sem kímélnek meg minket. Az egészség és a higiénia alapvető feltételei annak, hogy jól érezzük magunkat, bárhol is vagyunk a világban. A repülőtereken, busz pályaudvarokon, vasútállomásokon rengeteg ember megfordul, így az ilyen helyeken kiemelten fontos, hogy használjunk kézfertőtlenítőt. 

Esőkabát, esernyő, zárt cipő, meleg ruházat (még nyáron is)

Saját tapasztalatom, hogy még nyáron, a legnagyobb kánikulában is érdemes olyan ruhadarabokat is magunkkal vinni, amiket inkább ősszel vagy télen hordanánk. Senkinek nincs ráhatása az időjárásra, bármikor bekövetkezhet hirtelen lehűlés, eső, hideg szél. Jobb tehát felkészülni ilyen helyzetekre is.

Manikűr készlet, kis varródoboz

Két nagyon praktikus dolog, amit érdemes a csomagunkba tenni. Bármikor elszakadhat a legkényelmesebb nadrágunk, leszakadhat egy gomb a kabátunkról, vagy betörhet a körmünk. Ha berakjuk ezeket is a táskánkba, nem érhet minket ilyen kellemetlen meglepetés. A kényelem az utazás, városnézés alkalmával elengedhetetlen.

Power bank, fülhallgató

A technika és az internet mára már az életünk fontos részévé váltak. A telefonunkra mindig szükségünk van, így fel kell készülnünk olyan helyzetekre is, amikor esetleg nincs lehetőség arra, hogy feltöltsük. Ilyenkor nagyon hasznos, ha lapul a táskánkban egy power bank. Ha esetleg késik a járatunk, sokat kell valahol várakozni, vagy nem tudunk aludni a hotelszobánkban, nagyon jó szolgálatot tesz egy fülhallgató. Zenét, rádiót, hangoskönyvet hallgatva lehet, hogy hamarabb álomba szenderülünk, várakozás esetén könnyebben eltelik az idő. 

Tisztálkodási szerek, fényvédő krém, napszemüveg

A tisztálkodási szerek olyan dolgok, amiket könnyedén megvásárolhatunk akár az utazás helyszínén is. Azonban a jól bevált márkák és termékek nem biztos, hogy olyan könnyedén elérhetőek bizonyos helyeken. A drogériákban sok termék megvásárolható kis kiszerelésben is, ezeket érdemes tehát magunkkal vinnünk az utazásra. A nap ellen is szükséges védekezni napszemüveggel és krémmel. Még városnézéskor is érdemes ügyelni a megfelelő védelemre, hiszen egy leégés nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni, ami akár az egész nyaralásunkat tönkreteheti. Ha mediterrán országba látogatunk, akkor egy fehér kalap is jól jöhet.

                                     .......a lista természetesen mindenkinek kicsit más :)

     

Nyilván mindenkinek akad rengeteg egyéb fontos dolog, amit feltétlenül szeretne magával vinni a nyaralásra, utazásra. Sok dologtól függ, hogy miket lehet érdemes bepakolni. Örömmel venném, ha megosztanátok velem, hogy számotokra mi elengedhetetlen eleme a csomagotoknak. :)

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://azonlinenaplom.blog.hu/api/trackback/id/tr118199479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása