Az online naplóm

Utazás, kultúra, nyelvtanulás, gasztro

Hulladékmentes Szilveszter- 5 tipp, hogy idén kevésbé terheljük a bolygót az ünnepléssel

2023. december 28. 11:30 - Detti94

radish-fade-5186351_1280.jpg

Akárcsak a Karácsony, a Szilveszter és az Újév ünneplése is rengeteg pazarlással, szeméttermeléssel járhat. Az ünnepek alatt néhányan hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, sokat sütünk-főzünk, több nassolnivalót és üdítőt veszünk a kelleténél, tehát azt mondanám, hogy a mértékletességen legyen a hangsúly. Összegyűjtöttem 5 egyszerűen betartható tippet Szilveszterre a bolygó védelmében.

1. Dekoráljunk újrahasználható díszekkel

A konfetti, a boltban vásárolt dekorációk elég hamar a kukában végzik. Érdemes ezeket olyan dekorációkra cserélni, amik nem terhelik a környezetet. Nagyon sok szép, tartós díszt lehet vásárolni, amikkel minden évben kidíszíthetjük lakásunkat az ünnepek alatt. Akár magunk is készíthetünk díszeket erre a célra, ami egy szuper közös program is lehet a családdal, barátokkal.

2.  Használjunk természetbarát konfettit

Ezt a tippet olvasva sokakban felmerülhet a kérdés, hogy hogyan lehet természetbarát a konfetti? Használhatunk erre a célra természetes anyagokat, például rózsaszirmokat, szárított virágokat. A hatás talán még különlegesebb, mintha sima, boltban vásárolt konfettit szórnánk szét a lakásban.

3. Annyi étellel készüljünk, amennyi tényleg el fog fogyni

Sajnos nagyon sok élelmiszer a kukában végzi az ünnepek után. Az ünneplés előtt gondoljuk át, hogy hányan is fogunk együtt ünnepelni, körülbelül ki mennyit fogyaszt majd és ez alapján készüljünk ételekkel. Az állati eredetű élelmiszerek sokkal inkább terhelik a bolygót, így ezekre még inkább ügyelni kell.

4. Ne vásároljunk új ruhát csak egy alkalom miatt

A ruhaipar rendkívül káros környezetünkre nézve. Akárcsak az élelmiszerek, a ruhák nagy része is a kukákba kerül. Sokuk csupán néhány hordás után. Nem érdemes egy szilveszteri buli miatt több ezer forintot elkölteni ruhára. Keressünk egy elegáns összeállítást meglévő ruhatárunkban. Ha mindenképp vásárolni szeretnénk, akkor olyan stílusú outfitet vásároljunk, amit év közben is felvehetünk.

5. Készítsünk házilag sós és édes nasikat

Ahelyett, hogy idén előre csomagolt ropikat és chipseket is vásárolnánk a szilveszteri buliba, készítsünk házi sós és édes ropogtatni valókat. Így akár olcsóbban is kihozhatjuk a bulizást. Nagyon szépen mutat egy ízléses gyümölcstál is az asztalon. Zöldségekhez készíthetünk különböző mártogatóst, vagy házi kenyérhez különböző pestokat és vajkrémeket. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azonlinenaplom.blog.hu/api/trackback/id/tr10018289989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása